رییس جهاددانشگاهی هنر: نقشه راه جهاددانشگاهی در عرصه‌ی هنر آماده بهره برداری است و به زودی رونمایی می شود.
چهار شنبه 12 مرداد 1401 بازدید: 569

رییس جهاددانشگاهی هنر: نقشه راه جهاددانشگاهی در عرصه‌ی هنر آماده بهره برداری است و به زودی رونمایی می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هنر، بهزاد رشیدی رییس واحد هنر، در آستانه چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی در ابتدای دهه پنجم فعالیت خود، همسو با بیانیه گام دوم انقلاب و بر اساس تجربه های ارزشمند چهار دهه گذشته، در آستانه تحول در ساختارها و ساز و کار اداره اش قرار گرفته است که باید از این فرصت تاریخی حداکثر استفاده را بنماید.

  • نقشه راه  جهاد دانشگاهی در عرصه هنر

رییس جهاددانشگاهی هنر با تاکید بر اینکه اصلی ترین ماموریت جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگ و دانشگاه است، گفت: هنر بخش بسیار مهمی از فرهنگ است و امروزه یکی از مهمترین ابزارهای پیش برنده و تقویت کننده فرهنگ و فعالیت فرهنگی است.

وی تصریح کرد: مدیریت فرهنگی امروز کشور باید بداند که فعالیت های فرهنگی، بدون جاری بودن هنر در آن،  فعالیت هایی ناقص و کم اثر است.

وی با اشاره به نقش فرهنگی و هنری جهاددانشگاهی، گفت: در طول 42 سال گذشته بسیاری از فعالیت های هنری به ویژه در سطح دانشگاه ها، حاصل کار اعضای جوان جهاددانشگاهی بوده است. اما این فعالیت ها همیشه و در طول زمان از یک روند متناسب، روبه رشد و هماهنگ برخوردار نبوده است.

بر این اساس و با توجه به ضرورتی که در جهاد دانشگاهی هنر احساس کردیم، در قالب یک طرح مطالعاتی فرهنگی مصوب معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی، در طول سال 1400 فعالیت های هنری جهاددانشگاهی در چهار دهه گذشته را مورد بازخوانی و بررسی قرار داده ایم و بر اساس ضرورتهای جامعه امروز، پیش نویس نقشه راه جهاددانشگاهی در عرصه هنر تهیه و آماده رونمایی شده است.

این مطالعه در قالب نشست ها و مصاحبه هایی با افراد هنرشناس، هنرمند و مرتبط با هنر که با فعالیت ها و اهداف جهاددانشگاهی از نزدیک آشنا هستند، برای بازتعریف مأموریت جهاددانشگاهی در حوزه هنر  انجام شده و انشالله بعد از تصویب، از آن رونمایی خواهد شد تا مبنای برنامه ریزی های فرهنگی جهاددانشگاهی قرار گرفته و به ویژه در برنامه های توسعه ای آن، قرار گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد: هنر و استفاده از قابلیت های آن، در دوره جدید در جهاددانشگاهی بیشتر مورد توجه و اولویت قرار گیرد و شاهد شکوفایی طرح های نوآورانه در عرصه هنر باشیم.

  • ظرفیت بالای جهاددانشگاهی در تعلیم و تربیت دانشجویان و جوانان

رییس جهاددانشگاهی هنر گفت: کمک به رشد و پرورش نخبگان جوان و مهیا کردن آنها برای بازار کار، یکی از نیازهای کشور است که جهاددانشگاهی هم تجارب ارزنده ای در این خصوص دارد و هم می تواند از این پس به عنوان یکی از ماموریت های اصلی خود، روی آن تمرکز نماید.

وی با اشاره به ظرفیت بالای الگوی فرهنگ و مدیریت جهادی و تجارب جهاددانشگاهی در پرورش نیرو و مدیر برای کشور، گفت: مدیرانی که در حال حاضر در عرصه ای از کشور در حال خدمت هستند، همواره یکی از افتخارات خود را همکاری در جهاددانشگاهی عنوان می کنند. جهاددانشگاهی می تواند در قالب یک مجموعه برنامه ساختارمند، دانشجویان را از ابتدا، در کنار درس و دانشگاه و تحصیل، در محیطی فرهنگی و تخصصی و همسو با اهداف انقلابی به کار بگیرد و کمک کند دانشجویان تجربه، دانش و جسارت ورود به عرصه کار و زندگی را پیدا کنند و همزمان با فارغ التحصیلی، به فردی توانمند، نوآور و آماده برای کار و خدمت تبدیل شوند.

رشیدی افزود: البته این کار به تجربه بالا و صعه صدر زیادی از سوی مدیران جهاد دانشگاهی نیاز دارد و لازم است امکانات و بودجه های لازم برای این کار نیز در اختیار این نهاد قرار گیرد.

  • فعالیت های فرهنگی و دانشجویی

بهزاد رشیدی در ادامه با تشریح فعالیت های جهاد دانشگاهی هنر در حوزه فرهنگی، تصریح کرد: یکی از فعالیت های مهم معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی هنر تشکیل شعبه سازمان دانشجویان در دانشگاه هنر بوده است که با همکاری مدیران و دانشجویانی از این دانشگاه، انجام می شود. برنامه هایی  مانند تولید محتوای دانشجویی برای استفاده در فضای مجازی، معرفی آثار هنری دانشجویان، برگزاری جلسات بحث و نقد و بررسی کتاب های تخصصی هنر از جمله برنامه های این دفتر می باشد که با هدف افزایش آگاهی و ایجاد شور و نشاط در بین دانشجویان دنبال می شود.

وی گفت: ساماندهی گروه های دانشجویی برای تولید محتوای هدفمند با محوریت سبک زندگی دانشجویی، از برنامه های فرهنگی شعبه سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی هنر در سال جاری بوده است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود، گفت: رویکرد جهاد دانشگاهی هنر، استفاده از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه هنر در فعالیت های آموزشی، پژوهش، خدماتی و فرهنگی است و خوشبختانه با تلاش همکاران واحد، برنامه های متنوعی در حال اجرا است.

رشیدی تاکید کرد: تلاش ما در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی هنر این است که در قالب برنامه هایی همچون جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا»، جشنواره ملی مد و لباس دانشجویی «دیبا»، جشنواره ملی نقش تن پوش، دفتر خبرگزاری ایسنا در دانشگاه هنر، سازمان دانشجویان شعبه هنر و دفتر مطالعات فرهنگی فرصت تبادل دانش، تجربه، نوآوری و مهارت را فراهم کرده و به شور و نشاط دانشجویان و تعالی جوانان و کشف استعداد ها و پرورش نیروهای جوان و نخبه؛ آشناسازی جوانان با فضای کسب و کار و زیست بوم فناوری و اشتغال کمک کنیم.

  • رابطه هنر و صنعت و فناوری

رییس جهاددانشگاهی هنر با بیان این مطلب که اغلب فعالیت های این واحد با رویکرد ارتباط بین هنر و صنعت و فناوری طراحی شده است، ادامه داد: جشنواره ملی نقش تن پوش، با محوریت طراحی بر روی لباس و با تلاش برای الگوسازی و ترویج نقش های ایرانی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه و ترغیب هنرمندان جوان به خلق تصاویر زیبا بر روی تن پوش که تا کنون هشت دوره آن درسطح ملی و با مشارکت هنرمندان و دانشجویان علاقه مند به این حوزه برگزار شده، از جمله برنامه هایی است که قرار است نهمین دوره ی آن با استفاده از نظرات و همراهی پیشکسوتان  و متخصصان حوزه ی مد و لباس، در سال جاری با هدف برقراری ارتباط بین دانشجو و مراکز صنعتی و با تغییراتی مهم بر اساس نیاز کنونی جامعه برگزار شود.

وی همچنین در مورد جشنواره ملی مد و لباس "دیبا" گفت: در این جشنواره آثار ارسالی  طراحان جوان کشور که با توجه به نیاز بازار روز پوشاک تهیه می شوند، توسط تولید کنندگان پوشاک ایران مورد ارزیابی و  داوری قرار گرفته و پس از انتخاب طرح های منتخب‌، طراحان به واحد های صنعتی تولید پوشاک دعوت شده و برای تولید آثار خود در کلیه ی مراحل در واحد های تولیدی حضور می یابند و عملا در صنعت پوشاک جذب می شوند.

رشیدی گفت: جهاد دانشگاهی هنر با برگزاری جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی در تلاش برای روایت دستاوردهای ایران در حوزه های صنعتی و فناوری است و سعی می کند صنعتگران و هنرمندان و شرکت های دانش بنیان را به یکدیگر نزدیک کند که این امر با تولید آثاری به شکل مستند و یا ثبت عکس‌های صنعتی، تبلیغاتی و هنری از روند تولیدات صنعتی و تجارب مدیریتی در حوزه صنعت و فناوری انجام می شود.

رییس جهاد دانشگاهی هنر در ادامه افزود: در حال حاضر در حال برگزاری دوره ششم جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی«فردا» هستیم و در این دوره از سامانه الکترونیکی تولید فیلم و عکس با موضوعات فناوری و صنعتی و ارتباط جامعه ی هنری با صنعت گران و شرکت های دانش بنیان رو نمایی خواهیم کرد.

  • توسعه فعالیت های "مرکز مستندسازی دانش فناوری"

رییس جهاد دانشگاهی واحد هنر در ادامه با تشریح فعالیت های مرکز مستندسازی دانش فناوری جهاد دانشگاهی هنر در زمینه فیلم سازی و عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، گفت: در این مرکز در یک دهه اخیر بیش از 300 عنوان فیلم مستند، داستانی، پویانمایی، نماهنگ و تیزر ساخته شده و صدها عنوان عکس صنعتی و تبلیغاتی برای سازمانها، صنایع، دانشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان تولید شده است.

وی روایت هنرمندانه پیشرفت های علمی، فناوری و صنعتی کشور، ایجاد امید و خودباوری در جوانان، ثبت و انتقال دانش و تجربه های مدیریتی، معرفی و نمایش خدمات، دستاوردها و توانمندی های ایرانی را نتیجه کار این مرکز دانست و بیان کرد: ساخت مستندهای معرفی دانشگاه های صنعتی شریف، علم و صنعت، علوم بهزیستی و چند دانشگاه دیگر، از دیگر فعالیت‌های مرکز مستندسازی جهاد دانشگاهی هنر در سال 1401 است.

بهزاد رشیدی با اشاره به کارکرد فرهنگی و تخصصی مستندسازی تصویری دستاوردهای علمی، فناورانه و پژوهشی مجموعه جهاددانشگاهی، افزود: از دیگر فعالیت های مرکز مستندسازی دانش فناوری جهاددانشگاهی هنر در چند سال اخیر ساخت حدود پنجاه عنوان گونه های مختلف فیلم معرفی دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی در این مرکز انجام شده است.

وی ادامه داد: هریک از این فیلم ها بخشی از دانش بومی و دستاوردهای جهاددانشگاهی را روایت می کنند و ضمن انتقال دانش و تجربه، باعث ایجاد خودباوری، غرور و افتخار هر ایرانی خواهد بود که از این حیث، به عنوان یک کار فرهنگی نیز قلمداد می شود.

  • آموزش تخصصی و کارآفرینی در عرصه هنر

رشیدی در ادامه این گفت و گو به فعالیت های آموزشی جهاد دانشگاهی هنر پرداخت و گفت: رویکرد مرکز آموزش‌های تخصصی کاربردی جهاد دانشگاهی هنر آموزش مهارت محور رشته های هنری تخصصی و کاربردی و هدایت و ترغیب جوانان و دانشجویان به سمت بازار و کارآفرینی است و تلاش می شود ماهیت دوره‌های آموزشی، کاملا کاربردی و متناسب با نیاز بازار باشد.

وی افزود: سرفصل های آموزشی به روز، استفاده از الگو های جدید آموزش هنر، بهره گیری از استادان و هنرمندان برجسته کشور و هزینه های پائین دوره ها از جمله مزیت های آموزش در جهاد دانشگاهی هنر است.

وی گفت: در هر سال حدود 4000 هنرجو در کلاس‌ها و دوره های تخصصی و کاربردی جهاد دانشگاهی هنر شرکت کرده و مهارت های لازم در حداقل یک  رشته هنری را کسب می‌کنند.

  • تغییر ساختار مرکز خدمات تخصصی هنرهای کاربردی

رشیدی در ادامه گفت: با توجه به تجربه های کسب شده در زمینه خدمات هنری، ساختار "مرکز خدمات تخصصی هنرهای کاربردی" را تغییر داده ایم و واز این پس این مرکز، صرفا در زمینه های «طراحی و گرافیک و خدمات برند» و «صنایع دستی و طراحی و ساخت هدایای هنری نفیس» خدمات تخصصی، پژوهشی و مشاوره ارائه می نماید.

وی ادامه داد: یکی از کارهای شاخص این مرکز در سال گذشته، طراحی پویش ملی همراهان سفر ایمن و اجرای آن با همکاری  سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در  اسفند 1400 و فروردین 1401 بود که در سطح کشور اجرا شد. این برنامه در 25 مجتمع خدمات رفاهی در محورهای جاده ای پر تردد و پر خطر کشور برگزار شد. ایده پردازی و طراحی پویش، برنامه ریزی اجرای پویش، تولید بیش از پنجاه عنوان محتوای تصویری آموزش دهنده و فرهنگ ساز، طراحی بیلبوردهای جاده ای، طراحی فضاهای برگزاری پویش و طراحی سفره های هفت سین از جمله فعالیت های جهاد دانشگاهی هنر در این پویش ملی بود.

  • هنرهای نمایشی کاربردی در خدمت نیازهای کشور

رشیدی در ادامه با اعلام این خبر که طرح فناورانه تدوین و بومی سازی دانش فنی هنرهای نمایشی کاربردی و بهره برداری از قابلیت های گوناگون هنرهای نمایشی کاربردی متناسب با نیازهای جامعه در زمستان سال 1400 به تصویب رییس وقت و معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی رسید، بیان کرد: در قالب این طرح فناورانه در نظر است زمینه رشد و توسعه هنرهای نمایشی کاربردی فراهم شده و در شش دپارتمان تئاتر تعلیمی و تربیتی، تئاتر درمانی، تئاتر شورایی، تئاتر اجتماعات، تئاتر میراث و تئاتر خلاق کودکان به ارایه خدمات تخصصی، پژوهشی و آموزشی بپردازد.

  • سایر فعالیت ها

رییس جهاد دانشگاهی هنر برگزاری اولین دوره ارتقاء مهارت و توانمندی فروشندگان پوشاک تهران، همکاری در برگزاری دوره های آموزشی مهارت محور برای کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، راه اندازی و افتتاح کارگاه تخصصی جدید طراحی و دوخت لباس، برگزاری چند نمایشگاه تخصصی از جمله نمایشگاه گروهی آثار هنرجویان رشته مجسمه سازی و ده ها کارگاه آموزشی تخصصی از جمله تکنیک های ویژه و پخت های آلترناتیو، چاپ سیلک روی سرامیک، بازی های آپارتمانی، تربیت جنسی کودک و نوجوان، الگوسازی و دوخت شلوار به سبک تجاری و... را از دیگر برنامه های آموزشی این واحد عنوان کرد.

رشیدی در پایان انتشار مجدد مجموعه 6 جلدی «نمایش خلاق»، تألیف و انتشار کتاب «207 تمرین از تمرینات نمایش خلاق» تألیف و انتشار کتاب «صنعت سینما در عصر همه‌گیری کرونا»، تولید و تدوین فیلم «داستان شکست»، حضور فعال در نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در سال 1400 و انعقاد تفاهم نامه های همکاری بین جهاد دانشگاهی هنر و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران و جهاد دانشگاهی هنر و مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی را از دیگر فعالیت های این واحد برشمرد که با همکاری و همدلی همه اعضای جهاددانشگاهی هنر به ثمر رسیده است.


تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جهاد دانشگاهی واحد هنر می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2020 jdart.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir